نیکوترین عادت تفکر است و حکمت زاده تفکر.
خوش آمدید - امروز : جمعه 5 خرداد 1396

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با برنج و نکات پخت آن

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با برنج

حلیم بادمجان غذایی است ایرانی و از غذاهای سنتی کرمان، شیراز و اصفهان است

که با استفاده از بادمجان و گوشت (یا مرغ) پخته شده و با کشک و نان خورده می‌شود.

گوشت و بادمجان طبعی سرد دارند و همراه این غذا نباید از ماست استفاده کنید.

اگر با خوردن این غذا احساس سردیکردید، بهترین راه حل، نوشیدن شربت سکنجبین بعد از این غذاست که خاصیت‌ترین نوشیدنی سنتی ایران است.

طرز تهیه حلیم بادمجان,آموزش پخت حلیم بادمجون,حلیم بادمجون با برنج

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان:برای 6 نفر

بادمجان :◊: 2 کیلوگرم

برنج :◊:2 پیمانه

گوشت سردست یا گردن :◊:500 گرم

:◊:بهتر آن است که گوشت کمی چرب باشد. برای این منظور گوشت گردن، سر‌دست و یا راسته مناسب خواهد بود :◊:

کشک :◊:1 پیمانه

:◊:بستگی به ذائقه شما می تواند کمتر یا بیشتر باشد. :◊:

پیاز :◊:2 عدد

سیر رنده شده :◊:2 حبه

نعناع خشک :◊:۲ قاشق غذاخوری

دارچین :◊:نصف قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه :◊:به میزان لازم

:◊:کشک زعفرانی، سیر و پودر گردو :◊:برای تزیین :◊:

طرز تهیه حلیم بادمجان:

برنج را از قبل کمی بخیسانید و قبل از شروع کار بگذارید با آب بپزد.

:◊:برای هر یک پیمانه برنج باید 6 لیوان آب ریخت :◊:

اجازه دهید تا آب برنج کاملا تمام شود. و غلیظ شود درست مانند زمانی که برای شله زرد، برنج تهیه می‌کنید.

:◊ زمانیکه برنج شروع به جوشیدن می‌کند به هیچ‌ عنوان برنج را تا زمان پخت کامل هم نزنید.

چون باعث خواهد شد برنج ته بگیرد و تا پایان پخت مجبور می‌شوید مرتب آن را هم بزنید :◊:

گوشت رابه همراه ۱ عدد پیاز پوست کنده و چهار قاچ شده و ادویه‌جات به صورت جداگانه بپزید

و در مرحله آخر نمک را اضافه کنید.

پس از پخت گوشت آن رااز قابلمه خارج کرده و آن را با دست ریش ریش کنید.

این روش برای گوشت بهتر است نسبت به آنکه با گوشکوب له شود.

آب گوشت را صاف کنید ولی دور نریزید و آن را برای ادامهٔ کار نگه دارید..

بادمجان‌ها را پوست کنده، ورقه کنید و نمک بزنید

تا تلخی آن گرفته شود و در هنگام پخت روغن کمتری نیاز داشته باشد.

 تمام بادمجان‌ها را با هم مخلوط کرده و با گوشکوب حسابی له کنید و در کناری قرار دهید.

گوشت ریش ریش شده و بادمجان سرخ شده را به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

مواد باید کمی سفت باشد. اگر برنج آب داشته باشد بعد از اضافه کردن مواد هر چقدر روی حرارت بماند آبش خشک نمیشود.

اگر مواد تان خیلی سفت بود نصف پیمانه از آب گوشت را به حلیم اضافه کنید

و اجازه دهید تا مواد روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بماند تا جا بیفتد.

در آخر پخت کشک را با مقداری آب مخلوط کرده و به حلیم اضافه کنید.

:◊:بعد از اضافه‌کردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چراکه باعث ته‌گرفتن و ترش‌شدن حلیم خواهد شد :◊:

در ماهی تابه ای روغن را داغ می کنیم و 1 عدد پیاز خرد شده را درون آن می ریزیم تا سرخ و طلایی شود.

پیاز را از روغن در می آوریم و در آبکش میریزیم تا پهم روغن آن ها بیرون بریزد هم پیاز داغ خشک شود و مناسب تزئین شود.

درون روغن نعناع هم تفت می دهیم تا نعناع داغ حاضر شود.

بعد از کشیدن حلیم بادمجون با پیاز و نعنا داغ و کشک آن را تزئین می کنیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان,آموزش پخت حلیم بادمجون,حلیم بادمجون با برنج

نکته های برای تهیه حلیم بادمجان:

بعضیها حلیم بادمجان را با عدس یا لوبیا سفید درست میکنند اما رنگ حلیم بادمجان با عدس تیره میشود

و با لوبیا هم طعم چندان خوبی نخواهد داشت اما با برنج هم خوشمزه تر است هم رنگ خوبی دارد.

در طبخ حلیم بادمجان می‌توان از گوشت بوقلمون و مرغ هم استفاده کرد

ولی گوشت گوسفند باعث کش‌دار شدن حلیم بادمجان می‌شود.

اگر از چوب دارچین استفاده می‌کنید پس از پخت گوشت آن را خارج کنید.

حلیم باید زیاد روی حرارت بماند تا حلیم خوبی شود.

 طرز تهیه حلیم بادمجان,آموزش پخت حلیم بادمجون,حلیم بادمجون با برنج

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی با برنج

 

امتیاز 3.82 ( 34 رای )