هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.

طرز تهیه باقلاقاتوق غذایی مخصوص شمالی ها و بسیار خوشمزه و عالی

طرز تهیه باقلاقاتوق غذایی مخصوص شمالی ها و بسیار خوشمزه و عالی:

طرز تهیه باقلاقاتوق,روش پخت باقلاقاتوق,باقلاقاتوق

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

باقلا قاتوق نوعی خورش ایرانی است که در مناطق شمالی کشور به ‌ویژه استان گیلان طبخ می‌شود. این غذا از لوبیارشتی

 (پاچ باقلا)، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً بابرنج که بصورت کته تهیه شده خورده می‌شود.

پاچ باقلا که به آن باقلا رشتی هم میگویند از نظر ظاهری خیلی شبیه لوبیا سبز و لوبیا چیتی است.

فقط در استان سر سبز گیلان این باقلا در دو فصل بهار و پاییز بعمل می آید.

با این باقلا، خورش معروف خوشمزه و پر طرفدار گیلانی ها یعنی باقلاقاتوق (باقلا خورش) درست میکنند.

مواد لازم برای باقلاقاتوق:

باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی) :◊: 2 لیوان

تخم مرغ :◊: 2 عدد

:◊: می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد :◊:

شوید خشک :◊: 2  قاشق غذاخوری

:◊: می توان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد :◊:

سیر :◊: 4 حبه

زردچوبه,نمک وفلفل :◊: به میزان دلخواه

طرز تهیه باقلاقاتوق,روش پخت باقلاقاتوق,باقلاقاتوق

طرز تهیه باقلاقاتوق:

ابتدا باقالی خشک را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس دهید و 2 بار بار آب آن را تعویض کنید.

سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را به دو نیم قسمت کنید.

سیر را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد باقالی ها را اضافه کنید و همراه با سیر چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود.

سپس شوید خشک را به خورش باقلا اضافه کنید.

:◊: اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده میکنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید. :◊:

بعد از کمی تفت دادن  نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده .

:◊: آب باید تا 1 بند انگشت روی مواد را بگیرد :◊:

در قابلمه را ببندید با حرارت ملایم و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و آب خورش کم شود می گذاریم.

:◊: دقت شود که باقالی له نشود :◊:

پس از پختن باقلاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم مرغ ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد.

:◊: تخم مرغ ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. :◊:

سپس خورش را در ظرف بریزید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.

طرز تهیه باقلاقاتوق,روش پخت باقلاقاتوق,باقلاقاتوق

طرز تهیه باقلاقاتوق غذایی مخصوص شمالی ها و بسیار خوشمزه و عالی

امتیاز 2.00 ( 2 رای )