خداوند آزادی را آفرید و انسان بردگی را.
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه 7 تیر 1396

طرز تهیه گل کلم شور خوشمزه و آسان برای فصل پائیز

طرز تهیه گل کلم شور خوشمزه و آسان برای فصل پائیز

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه گل کلم شور را آموزش می دهیم.

آموزش انواع مربا و ترشی در سایت انسان شاد

در آشپزی ایرانی، به سبزیجاتی که در آب شور نگاه داشته می‌شوند، شور می‌گویند.

هدف از اینکار تازه نگاه داشتن و طعم‌دار کردن سبزیجاتی مثل خیار، گل کلم، لوبیای سبز، کلم‌برگ و… است. برای طعم‌دار کردن شورها معمولاً از ترخون، سرکه و سیر استفاده می‌شود.

فصل تهیهٔ شور معمولاً بهار و تابستان است که سبزیجات تازه به فراوانی یافت می‌شود. به فرایند تهیهٔ شور در اصطلاح شور انداختن می‌گویند.

مواد اصلی نگهدارنده در شور محلول سرکه، نمک و آب است.

سبزیجات مناسب برای شور شامل خیار قلمی، گل کلم، هویج، سیر و پیاز می‌باشند. ادویه مرسوم فلفل سیاه، سیر و سبزیجات معطر مانند ترخون، برگ مو یا برگ آلبالو است.

فصل پاییز زمان بسیا مناسبی برای تهیه ترشی و انواع شور هست.

گلم کلم شور,طرز تهیه گل کلم شور ,روش درست کردن گل کلم شور

مواد لازم برای تهیه گل کلم شور:

گل کلم :◊: 2 کیلو گرم

خیار :◊: نیم  کیلو گرم

هویج :◊: نیم کیلوگرم

سیر :◊: 2 بوته

فلفل قلمی تند :◊: 3 عدد

سبزی معطر :◊: نیم کیلو گرم

:◊: شامل ترخان،شوید، نعنا، جعفری و مرزه می باشد :◊:

:◊: سبزی ها را پاک کنید و درشت خرد کنید :◊:

ساقه کرفس خردشده :◊: دو عدد

سرکه سفید :◊: یک لیوان

:◊: برای تهیه این چاشنی از سرکه قرمز استفاده نکنید . سرکه قرمز باعث تیره شدن رنگ آن میشود :◊:

نمک :◊: به میزان لازم

:◊: در هنگام ریختن نمک نگران شور شدن نباشید چون اگر شور شود علاج دارد ولی اگر بی نمک باشد باعث میشود چاشنی زیاد ترد نشود :◊:

:◊: اگر این چاشنی زیادی شور شد قبل از سرو چند دقیقه مقدار چاشنی مورد نیاز را داخل آب سرد بگذارید و بعد سرو کنید :◊:

پودر گل پر :◊: به میزان لازم

گلم کلم شور,طرز تهیه گل کلم شور ,روش درست کردن گل کلم شور

طرز تهیه گل کلم شور:

تمام سبزی ها را بشوئید و روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب اضافی شان برود و خشک شوند.

گل کلم را به قطعات درشت خرد کنید.

:◊: خرد کردن گل کلم ها با چاقو زیبایی شور را از بین می برد :◊:

هویج را پوست بگیرید و به قطعات دلخواه خرد کنید.

  :◊: خیلی نباید ریز خرد کنید :◊:

سیرها را به حالت حبه ای مورد استفاده قرار دهید.

ساقه های کرفس را نیز به اندازه هویج خرد کنید .

خیار به صورت کامل و خرد نشده بماند .

آب و نمک را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و پس از 10 دقیقه که جوشید از روی حرارت بردارید سپس سرکه را اضافه کنید و بگذارید خنک شود.

:◊: برای هر 4 لیوان آب باید 6 قاشق غذاخوری نمک و 1/2 لیوان سرکه سفید اضافه کنید:◊:

شیشه یا ظرف شور را خوب تمیز و خشک کنید.

  :◊: کاربرد ظروف شیشه ای از ظروف پلاستیکی بهتر است :◊:

  :◊: مراقب باشید تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطره ای آب سبب کپک زدن شور شما خواهد شد:◊:

کف ظرف شور مقداری سبزی معطر قرار دهید سپس مواد شور را داخل ظرف بریزید ،

لابلای مواد نیز مقداری سبزی معطر و چند حلقه فلفل تند قرار دهید و کمی پودر گل پر بپاشید تا شور خوشمزه تری داشته باشید.

پس از پر کردن ظرف شور باید مخلوط اب نمک و سرکه را اضافه کنید به طوری که تمام سطح ظرف مورد نظر را بپوشاند و هیچ فضای خالی باقی نماند.

  :◊: مخلوط آب نمک و سرکه باید خنک شده باشد.محلول اگر گرم باشد سبزیجات نرم می‌شوند :◊:

روی در ظرف نایلون قرار دهید تا هوا وارد شور نشود سپس در ظرف را محکم کنید و در جای سایه دار و خنک به مدت یک ماه قرار دهید تا شور آماده مصرف شود.

گلم کلم شور,طرز تهیه گل کلم شور ,روش درست کردن گل کلم شور

طرز تهیه گل کلم شور خوشمزه و آسان برای فصل پائیز

 

امتیاز 4.44 ( 16 رای )