دانشگاه تمام استعدادهای افراد از جمله بی استعدادی آن ها را آشکار می کند.(آنتوان چخوف)

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

طرز تهیه کوفته تبریزی:

کوفته یکی از غذاهای معروف، قدیمی و پرطرفدار ایرانی است،

که در تهیهٔ گونه‌های مختلف آن سبزی‌های خوشبو و گوشت قرمز استفاده می‌شود.

در تهیهٔ این خوراک باید دقت و ظرافت کافی نشان داد تا کوفته‌ها مزه واقعی خود را نگه دارند

و شکل گِرد خود را از دست ندهند.

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و منتسب به شهر تبریز است.

انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود

و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود

و به‌طور سنتی گوشت این کوفته دریک هاون سنگی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد.

امروزه اغلب برای آسانتر کردن روند کار به‌جای کوفتن گوشت در هاون، آن را چندین بار چرخ می‌کنند.

در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک را داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد.

در آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

کوفته تبریزی،طرز تهیه کوفته تبریزی،روش پخت کوفته تبریزی

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی:

گوشت چرخ‌ شده :◊: نیم کیلو گرم

:◊: بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید. :◊:

:◊: چرب بودن بیش از حد گوشت باعث وا رفتن کوفته ها می شود. :◊:

 لپه :◊: 4 قاشق غذاخوری

پیاز :◊: 2 عدد

برنج :◊: 1 پیمانه 

سبزی کوفته :◊: 5 قاشق غذاخوری

:◊: سبزی کوفته مخلوطی از جعفری ، گشنیز، مرزه ، ترخون ، نعناع است. :◊:

:◊: نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه :◊:

تخم مرغ :◊: 1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه :◊: به مقدار لازم

دارچین و گل سرخ :◊: به مقدار لازم

زرشک، آلو، و مغز گردو :◊: به مقدار لازم ( مواد میانی کوفته )

کوفته تبریزی,طرز تهیه کوفته تبریزی,روش پخت کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی:

لپه ها را از شب قبل خیس دهید ، لپه ها را بپزید و با آب سرد آبکشی کنید.

برنج را نیز بپزید و آبکشی نمائید.

:◊: پختن کامل لپه و برنج باعث وا رفتن کوفته می شود :◊:

بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید.

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده،

برای تهیه سس کوفته یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم.

و در مقداری روغن و زردچوبه ،دارچین ،گل سرخ تفت میدیم. بگذارید جوش بیاید.

سپس حرارت را کم کنید.

بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم

و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم.

حالا چهار یا پنج لیوان آب میریزیم و می گذاریم کمی بجوشد. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم

و میذاریم سس کوفته به همون صورت روی گاز باشه.

یکی دیگر از پیاز ها را نیز با رنده متوسط رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم.

:◊: آب پیاز باید کاملا گرفته شود :◊:

پیاز،گوشت،نمک،فلفل و زردچوبه رو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن.

لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم.

:◊: برای اینکه کوفته وا نرود باید مواد را خیلی خوب باهم ورز دهیم :◊:

سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.

در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم.

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید

و به آرومی در قابلمه سس که روی حرارت ملایم هست قرار بدید.

پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند.

سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا آب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.

:◊: هنگام اضافه کردن کوفته‌ها به قابلمه سس، حرارت باید پایین باشد :◊:

:◊: کوفته ها باید کاملا در آب غوطه ور باشن :◊:

حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه.

کوفته تبریزی,طرز تهیه کوفته تبریزی,روش پخت کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی

امتیاز 3.80 ( 5 رای )