گفتگو با خردمندان و دانشوران ، پاداشی کمیاب است.
خوش آمدید - امروز : جمعه 31 شهریور 1396

تبلیغات

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه کوفته تبریزی را آموزش می دهیم.

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

کوفته تبریزی یکی از غذاهای معروف، قدیمی و پرطرفدار ایرانی است،

که در تهیهٔ گونه‌ های مختلف آن سبزی‌ های خوشبو و گوشت قرمز استفاده می‌شود.

در تهیهٔ این خوراک باید دقت و ظرافت کافی نشان داد تا کوفته‌ ها مزه واقعی خود را نگه دارند

و شکل گرد خود را از دست ندهند.

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و منتسب به شهر تبریز است.

انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود

و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود

و به‌ طور سنتی گوشت ، کوفته تبریزی در یک هاون سنگی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد.

امروزه اغلب برای آسانتر کردن روند کار به‌ جای کوفتن گوشت در هاون، آن را چندین بار چرخ می‌کنند.

در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک را داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد.

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

در آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

کوفته تبریزی ، طرز تهیه کوفته تبریزی ، روش پخت کوفته تبریزی

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی

 

گوشت چرخ‌ شده :◊: نیم کیلو گرم

 

:◊: چرب بودن بیش از حد گوشت باعث وا رفتن کوفته ها می شود. :◊:

 لپه :◊: 4 قاشق غذاخوری

پیاز :◊: 2 عدد

برنج :◊: 1 پیمانه

سبزی کوفته :◊: 5 قاشق غذاخوری

:◊: سبزی کوفته مخلوطی از جعفری ، گشنیز، مرزه ، ترخون ، نعناع است. :◊:

:◊: نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه :◊:

تخم مرغ :◊: 1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه :◊: به مقدار لازم

دارچین و گل سرخ :◊: به مقدار لازم

زرشک، آلو، و مغز گردو :◊: به مقدار لازم ( مواد میانی کوفته )

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

بهتر است برای کوفته از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید

کوفته تبریزی ، طرز تهیه کوفته تبریزی ، روش پخت کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی

 

به نقل از سایت انسان شاد برای تهیه کوفته تبریزی ابتدا باید

لپه ها را از شب قبل خیس دهید ، لپه ها را بپزید و با آب سرد آبکشی کنید.

برنج را نیز بپزید و آبکشی نمائید.

:◊: پختن کامل لپه و برنج باعث وا رفتن کوفته می شود :◊:

بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید.

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده،

برای تهیه سس کوفته تبریزی یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم.

و در مقداری روغن و زردچوبه ،دارچین ،گل سرخ تفت میدیم. بگذارید جوش بیاید.

سپس حرارت را کم کنید.

بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم

و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم.

حالا چهار یا پنج لیوان آب میریزیم و می گذاریم کمی بجوشد. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم

و میذاریم سس کوفته به همون صورت روی گاز باشه.

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

برای اینکه کوفته وا نرود باید مواد را خیلی خوب باهم ورز دهیم

کوفته تبریزی ، طرز تهیه کوفته تبریزی ، روش پخت کوفته تبریزی

یکی دیگر از پیاز ها را نیز با رنده متوسط رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم.

:◊: آب پیاز باید کاملا گرفته شود :◊:

پیاز،گوشت،نمک،فلفل و زردچوبه رو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن.

لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم.

 

سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.

در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم.

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید

و به آرومی در قابلمه سس که روی حرارت ملایم هست قرار بدید.

پس از قرار دادن کوفته ها اجازه دهید تا کمی خودشان را بگیرند و سفت شوند.

سپس میتوانید کمی کوفته ها را بچرخانید تا آب و روغن به تمام نقاط کوفته برسد.

:◊: هنگام اضافه کردن کوفته‌ها به قابلمه سس، حرارت باید پایین باشد :◊:

:◊: کوفته ها باید کاملا در آب غوطه ور باشن :◊:

حرارت کوفته تبریزی رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه.

کوفته تبریزی ، طرز تهیه کوفته تبریزی ، روش پخت کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی و نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

امتیاز 4.00 ( 9 رای )