امام علي(ع):هر كه نگاه خود را از حرام باز دارد دلش آرام خواهد شد.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه 10 فروردین 1396

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و نکاتی برای خوشمزه شدن

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و نکاتی برای خوشمزه شدن :

شله زرد یک دسر سنتی ایرانی و بسیار خوشمزه است.

شله‌زرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می‌ریزند.

شله‌زرد عموماً به یک طریق پخته می‌شود و به‌خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می‌شود.

از مواد تشکیل‌دهندهٔ این دسر می‌توان به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد.

شله زرد ,طرز تهیه شله زرد , روش پخت شله زرد

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه شله زرد :

برنج :◊: 2 لیوان

:◊: برنج شله زرد بهتر است نیم دونه باشد :◊: 

:◊: ولی می توانید از برنج کامل هم استفاده کنید فقط کمی زمان پختش بیشتر میشه و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری می برد :◊: 

:◊: حتما برنجی که استفاده می کنید ایرانی باشه تا کیفیت بهتری داشته باشین :◊:

شکر :◊: 4 لیوان

گلاب :◊: 1 لیوان

زعفران سائیده :◊: 1 قاشق چایخوری

خلال بادام :◊: نصف لیوان

هل ساییده :◊: به مقدار کمی

کره :◊: 100 گرم

پودر پسته و دارچین :◊: به مقدار دلخواه ( برای تزئین )

:◊: نسبت مواد شله زرد به یکدیگر :◊: ( شکر دو برابر برنج  و آب پنج برابر) :◊: 

شله زرد ,طرز تهیه شله زرد , روش پخت شله زرد

طرز تهیه شله زرد :

برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم بشورید و چند بار آب آن را خالی کنید،

بعد با 1 لیوان گلاب و 3 لیوان آب بگذارید برای چند ساعت خیس بخورد.

خلال های بادام را نیز به مدت یک ساعت در کمی گلاب بخیسانید.

برای تهیه شله زرد ابتدا 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد.

کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد.

:◊: در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید :◊:

وقتی که برنج ها کمی پخت شکر رو اضافه میکنیم.

پس از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد .

:◊: اگر شله زرد شما سفت شده میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید :◊:

حدود یک ساعت زمان می دهیم تا برنج و شکر باهم بپزند و برنج تقریبا له شود.

هنگامی که شکر کاملا حل شد خلال بادام  و زعفران سائیده و هل را به شله زرد اضافه نمایید،خوب مخلوط کنید و هم بزنید

تا شله زرد غلیظ شود و زعفران رنگ باز کند.

:◊: زعفران را در آب داغ حل می‌کنند و کم‌کم به شله اضافه می‌کنند :◊:

در آخر کره را اضافه می‌کنند و در دیگ را می‌گذارند تا شله زرد حدود یک ساعت روی شعله بسیار کم بپزد و دم بکشد.

وقتی که حس کردید غلظت شله زرد مناسب است می توانید گلاب رو اضافه کنید

و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.

:◊: در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد :◊:

وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می‌ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد

در هنگام سرو سطح آن را با پودر پسته و دارچین تزئین کنید و بگذارید سرد شود.

:◊:برای بهتر شدن رنگ شله زرد وکمتر استفاده کردن از زعفران میتونید از کمی زردچوبه استفاده کنید :◊:

:◊:فقط بایدحتما زردچوبه رو در کره تفت بدید تابوش گرفته بشه، در کنارش هم از زعفران استفاده کنید:◊:

شله زرد ,طرز تهیه شله زرد , روش پخت شله زرد

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و نکاتی برای خوشمزه شدن

امتیاز 4.50 ( 2 رای )