هر انسانی مرتکب اشتباه می شود ؛اما فقط انسان های احمق اشتباه خود را تکرار می کنند.(سیسرون)

روش درست کردن مسقطی گردویی خوشمزه شهر شیراز

روش درست کردن مسقطی گردویی شهر شیراز

مسقطی,طرز تهیه مسقطی,مسقطی گردویی

 

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

مسقطی ک نوع شیرینی است که مواد اولیه آن نشاسته، روغن، شکر، زعفران، هل و گلاب است و از انواع مغز پسته و بادام برای تزئین آن استفاده می گردد.

طرز تهیه آن شبیه به تهیه فرنی نشاسته‌است اما مدت زمان تهیه آن طولانی تر و همراه با پرداخت بسیار است. بعد از آماده شدن آن حالت کشسان به خود می‌گیرد.

مسقطی سوغاتی خوشمزه ای که مخصوص شهر شیراز است، و انواع مختلفی دارد.

مواد لازم برای تهیه مسقطی:

نشاسته پودرشده :◊: نصف لیوان

شکر :◊: 2 لیوان

روغن مایع :◊: نصف پیمانه

گلاب :◊: 2 لیوان

آب سرد :◊: 4 لیوان

گردو :◊: یک لیوان

:◊: به جای مغز گردو می توانید از فندق، بادام یا پسته نیز استفاده نمایید :◊:

خلال پسته و زعفران دم کرده :◊: به مقدار لازم

مسقطی,طرز تهیه مسقطی,مسقطی گردویی

طرز تهیه مسقطی:

 نشاسته را با 2 پیمانه آب مخلوط کنید تا نشاسته حل شود،و مدام هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود.

:◊: اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته می شود :◊:

سپس از صافی رد کنید تا یکدست شود.

قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و نشاسته حل شده را درون آن بریزید.

هم بزنید تا نشاسته غلیظ شود و بوی خامی نشاسته از بین برود و خودش را بگیرد و تا حدودی سفت شود.

در این مرحله شکر را اضافه می کنیم و هم می زنیم

پس از اینکه نشاسته خودش را گرفت گلاب و روغن مایع را به آن اضافه کرده و روی حرارت هم می رنیم تا مخلوط ما قوام یابد.

:◊: 20دقیقه قبل از اتمام کار گلاب را اضافه کنید :◊:

مدام هم می زنیم تا غلظت فرنی را بدست آورد، بعد می گذاریم این مواد با حرارت کم بجوشد.

:◊: حرارت باید ملایم باشد تا مسقطی خشک و سفت نشود :◊:

سپس از روی حرارت بردارید و به صورت داغ بر روی سطح پلاستیک فریزر به قطر نیم سانتی متر ریخته و گردوهای خرد شده را وسط آن می ریزیم و آن را لوله می کنیم.

سپس پلاستیک فریزر را باز کرده و سطح مسقطی را با پودر نارگیل می پوشانیم و مجددا آن را با پلاستیک فریزر پوشانده و به مدت جهار یا پنج ساعت درون یخچال قرار دهید.

سپس آن را برش زده و در ظرف دلخواه بچینید.

:◊: این مسقطی حدود 3 الی 4 ماه داخل یخچال و در ظرف در بسته قابل نگهداری است :◊:

روش درست کردن مسقطی گردویی شهر شیراز

امتیاز 4.25 ( 4 رای )