كسي كه هرگز تحت فشار نزيسته باشد، آزادي را لمس نمي كند.
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه 7 تیر 1396

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه خیارشور را فرهم کرده ایم.

آموزش انواع ترشی و شور در سایت انسان شاد

طرز تهیه خیارشور , خیارشور , طرز تهیه خیار شور , خیار شور ,pickled cucumber

خیارشور یک خوراکی از نوع شور است.

مواد لازم برای تهیه خیارشور سنتی عبارت است از خیار قلمی، نمک، آب، سیر و ترخون.

مقدار نمک نسبت به آب از 10 تا 20 درصد تغییر می‌کند.

معمولاً برای افزایش طول عمر خیارشور سرکه به ترکیب خیارشور افزوده می‌شود.

فلفل تند قرمز یا سبز و سبزیجات معطر دیگر مثل شوید، مرزه و گشنیز ممکن است به خیارشور اضافه شوند.

در روش صنعتی برای درست کردن خیارشور آب را جوشانیده (برای استریل شدن) و نمک و سرکه را در آن حل می‌کنند.

خیار و سیر و سبزیجات را شستشو و پاک کرده و مخلوط آب و نمک و سرکه را به آن می‌افزایند.

سپس بسته‌بندی شده و بعد از 15 تا 20 روز خیارشور آماده مصرف می‌گردد.

در کارخانجات به جای جوشاندن آب مخلوط نهایی را در هنگام بسته‌بندی استریل می‌کنند.

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

 

مواد لازم برای تهیه خیارشور

 

خیار تازه قلمی :◊: 2 کیلو

نمک :◊: 1 لیوان

:◊: مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد :◊: 

سیر :◊: 5 حبه

فلفل سبز تند :◊:  5 عدد

 ترخون، برگ کرفس ،شوید، مرزه و جعفری :◊: نیم کیلو

تخم گشنیز :◊: 1 قاشق چایخوری

آب جوشیده خنک :◊: به مقدار لازم

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید

طرز تهیه خیارشور , خیارشور , طرز تهیه خیار شور , خیار شور ,pickled cucumber

طرز تهیه خیار شور

به نقل از انسان شاد برای تهیه خیار شور ابتدا باید

خیار و سبزی‌ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود تا کپک نزنند.

:◊: اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد :◊: 

در یک قابلمه آب و نمک را جوش بیاورید.

:◊: میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید :◊: 

وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و به دمای محیط برسد.

درون شیشه ای تمیز خیار‌ها را به ترتیب دربریزید و لابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود

و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید.

:◊: با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید :◊: 

:◊: خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود :◊: 

تخم گشنیز نکوبیده را هم بین خیارها بپاشید.

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد!

طرز تهیه خیارشور , خیارشور , طرز تهیه خیار شور , خیار شور ,pickled cucumber

آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.

:◊: دمای آب و نمکی که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون آب نمک میزنید گرمای آن را احساس کنید :◊: 

سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشور های آماده شده را درون یخچال بگذارید.

:◊: مدت زمان آماده شدن خیارشور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد :◊: 

:◊: خیارشور اگر در هنگام عمل آوری در سایه نگهداری شود رنگ آن سبز می ماند ولی اگر ظرف خیارشور را در مجاورت نور خورشید قرار بدهیم رنگ آن روشن می شود :◊: 

طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

امتیاز 4.48 ( 21 رای )