دانشگاه تمام استعدادهای افراد از جمله بی استعدادی آن ها را آشکار می کند.(آنتوان چخوف)

آموزش و طرز تهیه خیارشور قلمی بدون سرکه در منزل

طرز تهیه خیار شور بدون سرکه در منزل

خیار شور یک خوراکی از نوع شور است.

مواد لازم برای تهیه خیارشور سنتی ایرانی عبارت است از خیار قلمی، نمک، آب، سیر و ترخون.

مقدار نمک به آب از ۱۰ تا ۲۰ درصد تغییر می‌کند.

معمولاً برای افزایش طول عمر خیار شور سرکه به ترکیب افزوده می‌شود.

فلفل تند قرمز یا سبز و سبزیجات معطر دیگر مثل شوید، مرزه و گشنیز ممکن است به خیار شور اضافه شوند.

در روش صنعتی برای درست کردن خیار شور آب را جوشانیده (برای استریل شدن) و نمک و سرکه را در آن حل می‌کنند.

خیار و سیر و سبزیجات را شستشو و پاک کرده و مخلوط آب و نمک و سرکه را به آن می‌افزایند.

سپس بسته‌بندی شده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ روز خیارشور آماده مصرف می‌گردد.

در کارخانجات به جای جوشاندن آب مخلوط نهایی را در هنگام بسته‌بندی استریل می‌کنند.

خیارشور ,طرز تهیه خیار شور , آموزش درست کردن خیار شور

آموزش انواع ترشی و شور در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه خیارشور :

خیار تازه قلمی :◊: 2 کیلو

نمک :◊: 1 لیوان

:◊: مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد :◊: 

سیر :◊: 5 حبه

فلفل سبز تند :◊:  5 عدد

 ترخون، برگ کرفس ،شوید، مرزه و جعفری :◊: نیم کیلو

تخم گشنیز :◊: 1 قاشق چایخوری

آب جوشیده خنک :◊: به مقدار لازم

طرز تهیه خیار شور :

ابتدا خیار و سبزی‌ها را بشویید و بگذارید آب آنها خشک شود تا کپک نزنند.

:◊: اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد :◊: 

در یک قابلمه آب و نمک را جوش بیاورید.

:◊: میزان آب و نمک را حتما رعایت کنید :◊: 

وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و به دمای محیط برسد.

درون شیشه ای تمیز خیار‌ها را به ترتیب دربریزید و لابه‌لای آنها سبزی و سیر پوست گرفته شده و فلفل بگذارید تا شیشه پر شود

و در نهایت روی خیارها را سبزی بریزید و بپوشانید.

:◊: با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید :◊: 

:◊: خیار شور به دلیل ایجاد چند سوراخ در خیارها، زودتر شور شده و آماده مصرف می‌شود :◊: 

تخم گشنیز نکوبیده را هم بین خیارها بپاشید.

آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.

:◊: دمای آب و نمکی که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون آب نمک میزنید گرمای آن را احساس کنید :◊: 

سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیار شور های آماده شده را درون یخچال بگذارید.

:◊: مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد :◊: 

:◊: خیار شور اگر در هنگام عمل آوری در سایه نگهداری شود رنگ آن سبز می ماند ولی اگر ظرف خیار شور را در مجاورت نور خورشید قرار بدهیم رنگ آن روشن می شود :◊: 

طرز تهیه خیار شور بدون سرکه در منزل

امتیاز 4.33 ( 12 رای )