پس به یاد من باشید تا به یاد شما باشم (خداوند)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه 10 فروردین 1396

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز خوشمزه

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز خوشمزه

کوکوی لوبیا سبز یکی از غذاهای سنتی و محلی تبریز است.

لوبیا سبز کالری بسیار کمی داره اما از نظر مغذی بودنش بسیار قویه و از ومیتامین های بسیار برخورداره.

مثل ویتامین K و منگنز و ویتامین c , همچنین ویتامین A ، فیبر، پتاسیم، فولات ،آهن، منیزیم. ویتامین B1، مس، کلسیم ،فسفر، پروتئین، امگا 3 ونیاسین است

در تهیه این غذا از لوبیا سبز، هویج، پیاز، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، زرشک و تخم مرغ استفاده می‌شود.

برای تهیه لوبیا و هویج آب‌پز یا بخارپز می‌شوند. سیب‌زمینی‌ها هم جداگانه خرد و سرخ می‌شوند.

سپس گوشت داخل پیاز تفت داده می‌شود و سپس در تخم‌مرغ ها را شکسته و هم زده و با مواد درست شده مخلوط کرده و زرشک نیز به آن اضافه می‌کنند.

برای پخت می‌توان از تابه یا فر استفاده کرد.

در نوع ساده‌تر کوکو لوبیا سبز، لوبیاها را پس از خرد کردن و پختن با تخم مرغ، کمی آرد، کمی پیاز تفت داده شده، زعفران، نمک و فلفل مخلوط کرده و در تابه سرخ می‌کنند.

کوکو لوبیا سبز,کوکوی لوبیا سبز,طرز تهیه کوکو لوبیا سبز,روش پخت کوکوی لوبیا سبز

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

مواد لازم برای کوکوی لوبیا سبز

لوبیا سبز :◊: نیم کیلو گرم

:◊: لوبیا سبز باریک و ترد، ریز خرد شده .به اندازه های یک سانتی متری خرد کنید :◊:

پیاز :◊: یک عدد

تخم مرغ :◊: 3 عدد

هویج نگینی شده :◊: 4 عدد

سیب‌زمینی‌ :◊: 2 عدد

سیر :◊: 2 حبه

:◊: می توانید به جای سیر تازه از پودر سیر هم استفاده کنید :◊:

آرد :◊: 2 قاشق غذاخوری

دارچین :◊: یک قاشق چایخوری خوری (در صورت تمایل)

زرشک :◊: نصف پیمانه (در صورت دلخواه)

نمک ،فلفل ،زردچوبه :◊: به مقدار لازم

کوکو لوبیا سبز,کوکوی لوبیا سبز,طرز تهیه کوکو لوبیا سبز,روش پخت کوکوی لوبیا سبز

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز

لوببا هارا شسته و سپس ریز ریز خرد میکنیم

در ظرف مناسبی لوبیا ها و هویج خرد شده را با مقدار کمی آب میگذاریم تا خوب بپزند. بعد در آبکش میریزیم تا خنک شوند.

تخم مرغ ها را درون ظرفی  بشکنید و با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنید تا مخلوط شوند.

سپس لوبیا و هویج را به آن اضافه کنید.

پیاز را هم رنده کنید و آب آن را بگیرید و به مواد بالا اضافه کنید.

سیر را هم رنده کنید و به همراه ادویه ها و آرد و زرشک به مواد اضافه کنید .خوب هم بزنید تا مایه کوکو یکدست شود.

:◊: بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کردید مایه کوکو غلظت لازم را ندارد یک عدد تخم مرغ  را به مواد اضافه کنید :◊:

بعد در ماهیتابه مقداری روغن میریزیم. 

وقتی روغن خوب داغ شد مواد لوبیا را درون ماهیتابه ریخته و روی مواد را صاف میکنیم و درب ظرف را میبندیم و شعله گاز را ملایم می کنیم که کوکو نسوزد و داخلش خام نماند.

:◊: معمولا ارتفاع این کوکو  حدود 3 – 4 سانتیمتر باید باشد  :◊:

بعد ازاینکه یک طرف کوکو سرخ شد آن را بر می گردانیم و طرف دیگر آن را هم سرخ میکنیم.

سیب زمینی های خرد شده را داخل روغن همراه کمی زرد چوبه سرخ کنید و  وقتی مایه کوکو را داخل تابه ریختید ،

کمی که سفت شد قبل از اینکه درب تابه را ببندید ، سیب زمینی های سرخ شده را روی مایه کوکو بریزید و با کف کفگیر به آرامی فشار دهید تا سیب زمینی ها داخل مایه قرار بگیریند.

این کوکو را در فر هم می تونیم درست کنیم.

کوکو لوبیا سبز,کوکوی لوبیا سبز,طرز تهیه کوکو لوبیا سبز,روش پخت کوکوی لوبیا سبز

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز خوشمزه

امتیاز 5.00 ( 1 رای )