گفتگو با خردمندان و دانشوران ، پاداشی کمیاب است.
خوش آمدید - امروز : سه شنبه 8 فروردین 1396

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه خورش قیمه را آکوزش می دهیم.

آموزش آشپزی و انواع خورشت در سایت انسان شاد

طرز تهیه خورش قیمه نذری , خورش قیمه , طرز تهیه خورشت قیمه

خورش قیمه از غذاهای ایرانی استکه در میان ایرانیان غذایی پرطرفدار است.

برای تهیه خورش قیمه از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز یا گوشت سفید، سیب زمینی به همراه لیموی خشک (لیمو امانی) یا آلو به عنوان طمع دهنده استفاده می‌شود.

ادویه‌ای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه می‌شود دارچین است.

این خورش به همراه پلو سرو می‌شود.

همچنین در برخی مناسبت‌های مذهبی در کشور ایران نیز به عنوان نذری تهیه و توزیع می‌شود.

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

طرز تهیه خورش قیمه نذری , خورش قیمه , طرز تهیه خورشت قیمه

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه نذری:(برای 100 نفر)

گوشت قیمه ای گوسفند :♦: هفت کیلوگرم

رب گوجه فرنگی :♦:یک و نیم کیلوگرم

لپه   :♦: سه و نیم کیلو گرم 

 برنج :♦:پانزده کیلوگرم

 پیاز خیلی درشت :♦:هشت کیلوگرم

زعفران :♦:پنج مثقال 

سیب زمینی :♦:هفت کیلو گرم 

 لیموامانی درشت :♦: یک کیلوگرم

  :♦: لیمو امانی انتخاب کنید که رنگ پوست آن روشن باشد :♦:

:♦: لیمو امانی بایستی پوست نازکی داشته باشد  :♦:

دارچین :♦:پنج قاشق سوپخوری

 پودر گل سرخ  :♦: دو قاشق سوپخوری

 گلاب  :♦: ده قاشق سوپخوری


طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

طرز تهیه خورش قیمه نذری , خورش قیمه , طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه نذری:

برای آماده کردن خورش قیمه اولین کار پختن لپه آن است.

حین پخت لپه کف روی آب را مرتب بردارید و بیرون بریزید .

برای امتحان پخت لپه یک عدد لپه را بین دو انگشت قرار داده و فشار دهید اگر له نشود و خیلی هم سفت نباشد ، یعنی میزان پخت آن کامل است .

وقتی از پخت لپه مطمئن شدید ، آن را داخل آبکش ریخته و روی ان هم آب سرد بریزید.

داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود.

حالا پیاز خردشده را در روغن به اندازه‌ای تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.

در حین سرخ‌شدن پیاز، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.

گوشت گوسفندی را که از قبل به صورت قیمه ای خرد کرده و شسته اید ،به پیازداغ اضافه کنید

و روی حرارت مرتب هم‌بزنید تا گوشت تفت داده شود.

لپه پخته شده و آبکش شده را به گوشت ها و پیاز ها اضافه کنید  و به هم‌زدن ادامه دهید.

در این زمان مقداری نمک  و فلفل هم اضافه کنید.

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

طرز تهیه خورش قیمه نذری , خورش قیمه , طرز تهیه خورشت قیمه

بعد از حدود ۳ تا ۴ دقیقه، از تفت‌دادن گوشت و پیاز و لپه، حدود ۲ پیمانه آب جوشیده به مخلوط اضافه کنید

و بگذارید روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد.

بعد از اینکه مواد چند جوش زد، پودر زعفران که قبلا در مقداری آب جوش حل کرده بودید را به مواد اضافه کنید.

حالا نوبت لیمو امانی هاست . لیمو امانی ها را باید بعد از شستن ، از نیم ساعت قبل سوراخ کرده

و در آب جوش بگذارید تا خیس بخورد .

سپس آب آن را بیرون بریزید تا اگر لیمو امانی شما کمی تلخ است تلخی آن گرفته شود.

حالا نوبت دو قاشق سوپخوری پودر گل سرخ است . شعله باید کم باشد .

خورش قیمه موقعی جا افتاده است که به اصطلاح به روغن بیفتد.

در یک ظرف فلزی جداگانه، رب را در کمی روغن تفت داده، سپس به غذا اضافه کنید.

به این صورت رب، رنگ بهتری در غذا ایجاد می‌کند. بعد از حدود یک ربع، پودر دارچین را بیفزایید.

وقتی خورش جا افتاد، زیر شعله اجاق را خاموش کنید .

پنج قاشق سوپخوری دارچین سابیده شده اضافه کنید و آهسته هم بزنید .

سپس ده قاشق سوپخوری گلاب بیفزایید .اکنون خورش  قیمه شما آماده است.

نکاتی برای خوشمزه شدن خورشت:

:♦: اگر در حین پخت گلاب و دارچین را اضافه کنید عطر و بوی اصلی آن از دست می رود  :♦:

:♦: اگر خورش به اندازه کافی غلیظ نشده و آب دار است از پیش مقدار لپه خام را آرد کرده و آماده بگذارید :♦:

:♦: در چنین شرایطی اضافه کردن دو یا سه قاشق آرد لپه به خورش قیمه آن را غلیظ تر می کند :♦:

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

طرز تهیه خورش قیمه نذری , خورش قیمه , طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورش قیمه نذری خوش عطر و بو برای 100 نفر

امتیاز 4.32 ( 31 رای )