خداوندا مرا از کسانی قرار دِه که دنیاشان را برای دینشان میفروشند نه دینشان را برای دنیاشان. (دکتر علی شریعتی)

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

زرشک‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است.

این غذا را معمولاً با مرغ، گوشت بره و یا سردست و قلوه‌گاهِ گوسفند درست می‌کنند.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ,زرشک پلو با مرغ,مرغ,طرز تهیه مرغ,طرز تهیه برنج

 آموزش آشپزی و انواع مرغ در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر

سینه و ران مرغ :◊: 4 تکه

برنج :◊: 4 لیوان

:◊: برای تهیه زرشک پلو حتما از برنج ایرانی استفاده کنید :◊:

:◊: بهتر است برنج، آبکش شود :◊:

پیاز :◊: 1 عدد

سیر :◊: 2 حبه

فلفل دلمه ای :◊: 2 عدد

هویج :◊:2  عدد

رب گوجه فرنگی :◊: 2 قاشق غذاخوری

:◊: در صورت تمایل از رب گوجه فرنگی بیشتری استفاده کنید ولی بهتره میزان زعفران بیشتر بشه تا رب گوجه فرنگی :◊:

آبلیمو :◊: 3 قاشق چایخوری

زعفران دم کرده :◊: به مقدار لازم

زرشک :◊: یک لیوان

نمک و فلفل :◊: به مقدار لازم

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک شود.

در قابلمه ای روغن بریزید و مرغ ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

وقتی که زیر و روی مرغ ها کاملا سرخ شد آن هارا کنار بگذارید.

سیرها و پیاز را ریز خرد کنید و در همان ظرفی که مرغ را سرخ کرده اید سرخ کنید، سپس رب و نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت بدید.

مرغ های تکه شده رو روی پیاز و رب قرار دهید.

فلفل دلمه ای و هویج را خرد کنید و روی مرغ ها بریزید.

2 لیوان آب به مواد اضافه کنید در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید حدود 2 ساعت مرغ ها بپزند و سس غلیظ شود.

وقتی که خورشت مرغ  آماده شد، مقداری آبلیمو و زعفرانی که در آب حل کردید به مرغ اضافه کنید

و بعد از 5 دقیقه خاموش کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ,زرشک پلو با مرغ,مرغ,طرز تهیه مرغ,طرز تهیه برنج

آماده کردن برنج و زرشک

 برنج را خوب پاک کنید و بعد با آب ولرم بشویید و با مقداری نمک برای یکی دو ساعت خیس کنید.

بعد از اینکه برنج خیس خورد، مقداری آب درون یک قابلمه که کنجایش جوشیدن برنج را داشته باشد میریزیم

و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید.

 وقتی آب به جوش آمد آب برنج را که خیساندیم خالی میکنیم

و برنج را درون آب در حال جوش میریزیم کمی صبر میکنیم تا دوباره بجوشد.

کف برنج را میگیریم و میگذاریم برنج قد بکشد. وقتی چند دانه برنج روی آب آمد میتوانیم برنج را آبکش کنیم.

:◊: برنج را باید زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف آن نرم باشد :◊: 

ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید.

برنج ابکشی را داخل قابلمه بریزید ، حرارت را زیاد کنید

و وقتی برنج بخار کرد 1 لیوان اب و کمی روغن را مخلوط کنید و روی برنج بدهید.

سپس حرارت را ملایم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

زرشک ها را 30 دقیقه در مقداری آب ولرم خیس کنید.

سپس آبکشی کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا زرشک پف کنه؛

سپس 1 قاشق زعفران دم کرده به زرشک اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

:◊: زرشک رو نباید زیاد سرخ کنید :◊:

:◊: در صورت تمایل می‌توانید 1 قاشق غذاخوری شکر به زرشک اضافه کنید :◊:

:◊: میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما داره و اگر از شیرینی زیاد خوشتون نمیاد میزان شکر رو کم کنید :◊:

مقداری برنج داخل زرشک سرخ شده بریزید و با آن مخلوط کرده و موقع کشیدن برنج از این زرشک و پلو برای تزئین استفاده کنید.

برای تهیه زعفران دم کرده زعفران را بسایید و با آب جوش مخلوط کنید و 15 دقیقه روی بخار آب ( مانند کتری ) قرار دهید تا دم بکشد.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ,زرشک پلو با مرغ,مرغ,طرز تهیه مرغ,طرز تهیه برنج

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

امتیاز 4.22 ( 9 رای )