هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

دیگچه مشهدی یک دسر سنتی و محلی مخصوص شهر مشهد است

و بیشتر در ماه‌های محرم و صفر پخته می‌شود.

دیگچه شبیه شیر برنج است اما چند تفاوت مهم دارد،

باید برشته و مغز پخت باشد

و برای این کار شکر، زعفران، گلاب و هل را در خود شیر به بار می آورند و دَم می کنند و به سفره می رسانند.

به طور خلاصه دیگچه، کته زعفرانی معطر و شیرینی است که در طبخ آن به جای آب از شیر استفاده می شود

و ته دیگ آن پر طرفدار است.

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه

آموزش آشپزی و انواع دسر در سایت انسان شاد

مواد لازم برای تهیه دیگچه مشهدی

برنج نیم‌دانه  :◊: 2 پیمانه

شیر :◊: 4 پیمانه

:◊: اگر مقدار شیر بیشتر باشد بهتر است چون در آخر کمی به صورت ژله ای و لرزان در می آید :◊:

:◊: معمولا دو برابر برنجمون شیر رو می‌ریزیم :◊:

شکر :◊: 2 پیمانه

گلاب :◊: نصف پیمانه

پودر هل :◊:1 قاشق غذاخوری

زعفران :◊: به میزان لازم

روغن :◊: 3 قاشق غذا خوری

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه

 

روش آماده سازی دیگچه مشهدی

برنج را از چند ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. سپس آب آن را خالی کنید و با مقدار کمی آب روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا کاملا له شود.

:◊: بهتره که از برنج ایرانی استفاده کنیم چون عطر و طعم بهتری داره :◊:

:◊: می توانید از برنج خورد که مخصوص آش است استفاده کنید :◊:

:◊: قابلمه باید نچسب باشد چون این دسر شیرین است احتمال دارد که ته بگیرد :◊:

وقتی برنج نیم پز شد و موادمون هنوز شل و آبکی بود شیر رو اضافه می‌کنیم.

 حرارت رو بیشتر می‌کنیم تا برنج تو شیر شروع کنه به جوش ریز زدن .

سپس روغنمون رو هم اضافه می‌کنیم.

کمی که جوشید شعله رو کم می کنیم و شکر رو اضافه می‌کنیم.

:◊: اندازه شکر دلخواه است  اول ۲ پیمانه می‌ریزیم تا مزه پیدا کنه بعد می‌چشیم اگر احتیاج به شیرین تر شدن داشت باز شکر اضافه می‌کنیم :◊:

بعد از اضافه کردن شکر مرتب باید هم بزنیم تا ته نگیرد.

کمی که نزدیکه شفته شدن مواد بود زعفرون رو اضافه می‌کنیم هم می‌زنیم تا شفته بشه و هل و گلاب رو اضافه می‌کنیم.

:◊: اضافه کردن زعفرون به دلخواه است :◊:

:◊: می‌توانید بعد از ریختن زعفران مواد را به صورت مار پیچ اما یکنواخت هم بزنید تا به همین شکل رنگ بگیرد:◊:

دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید

:◊: حرارت باید خیلی کم باشد بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنیم :◊:

:◊: دیگچه هنگامی آماده برای دم کردن می‌شود که وقتی مقداری از آن را با ملاقه بر می‌دارید و می‌ریزید مواد روی هم انباشته شود و تا چند لحظه‌ای محو نگردد :◊:

وقتی آماده شد قابلمه رو یا توی ظرف آب سرد یا توی ظرفشویی گذاشته و آب رویش می‌ریزیم تا بتونیم راحت قالبی در بیاریم.

طرز تهیه دیگچه مشهدی,دیگچه مشهدی,دیگچه

طرز تهیه دیگچه مشهدی مخصوص ماه محرم و صفر

امتیاز 3.50 ( 4 رای )