امام حسين(ع):اگر دين نداريد لااقل آزاده باشيد.
خوش آمدید - امروز : سه شنبه 5 اردیبهشت 1396

طرز تهیه خورشت ماست با گوشت گوسفند.غذای اصفهانی

طرز تهیه خورش ماست با گوشت گوسفند.غذای اصفهانی

خورش ماست یا خورشت ماست غذایی بومی اصفهان است.

این غذا از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی زرشک و خلال بادام یا گردو و گاه گلاب می‌ریزند.

 این خورش و غذای حلیم‌ مانند و کشسان،به صورت سرد سرو می‌شود و امروزه به عنوان دسر مصرف می‌شود.

این غذا معمولا با گوشت گردن گوسفند تهیه می‌شود اما برخی از گوشت مرغ استفاده می‌کنند.

همچنین برخی آن را با سبک هندی تهیه کرده و از نمک و فلفل استفاده می‌کنند نه شکر و گلاب.

در سبک هندی از نمک و فلفل استفاده شده و شکر و گلاب استفاده نمی‌شود.

گوشت را با روغن تفت داده و پیاز سرخ شده و نمک را به آن می‌افزایند و آب‌پز می‌کنند.

سپس ادویه غذا شامل زعفران ساییده، کمی نمک و فلفل و زیره و گشنیز خرد شده به آن اضافه می‌شود.

ماست را چنان به‌هم می‌زنند تا صاف شود و بعد از چند جوش گوشت ادویه‌دار، داخل خورش اضافه کرده و مخلوط می‌کنند.

پس از افزودن ماست به خورش، خورش نباید بجوشد و همین که ماست گرم شود کافی است.

بهتر است این دسر را از شب قبل تهیه نمایید چراکه هرچه بیشتر بماند بهتر جا می‌افتد

و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شیرینی آن را تست کنید و در صورت تمایل پودر شکر و ماست بیشتری به آن اضافه کنید.

خورش ماست طعمی شیرینی دارد و بسیار خوشمزه است.

.

خورش ماست,خورشت ماست, طرز تهیه خورش ماست,طرز تهیه خورشت ماست .

آموزش آشپزی و انواع خورشت در سایت انسان شاد

 مواد لازم برای تهیه خورشت ماست

گوشت گردن گوسفند (بدون چربی) :◊: 200 گرم

ماست :◊: 3 پیمانه

:◊: از ماست چکیده شیرین و نسبتا چرب باید استفاده کنیم :◊:

پیاز :◊: 1 عدد

زرده تخم مرغ :◊: 1 عدد

زعفران دم کرده :◊: 1 قاشق سوپخوری

:◊: در استفاده از زعفران باید دست و دل باز عمل کنید. چون عطر خوب خورشت ماست مدیون این چاشنی بی‌نظیر است :◊:

شکر :◊: نصف پیمانه

گلاب :◊: 1 قاشق سوپخوری

مغز گردو :◊: 1 قاشق سوپخوری(برای تزیین خورش)

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه :◊: به میزان لازم

.

خورش ماست,خورشت ماست, طرز تهیه خورش ماست,طرز تهیه خورشت ماست

طرز تهیه خورشت ماست

برای تهیه خورش ماست ابتدا

پیاز را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید و همراه با گوشت و زردچوبه در قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشت خوب بپزد.

هنگامی که گوشت پخت نمک را اضافه کنید.

:◊: اضافه کردن نمک در ابتدای پخت باعث دیر پز شدن گوشت می شود :◊:

وقتی گوشت کاملا پخته و نرم شد، استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب در ظرفی خوب بکوبید.

:◊: گوشت را آنقدر بکوبید تا کش بیاید :◊:

:◊: از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود :◊:

در حین کوبیدن آب گوشت را کم‌کم به آن اضافه کنید.

زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و آن را در یک قابلمه متوسط بریزید.

آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماست جوش بیاید.

حال گوشت کوبیده شده را روی آن بریزید و هم بزنید.

:◊: اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید :◊:

زعفران را با آب رقیق کنید و دم کنید تا رنگ مطلوب و غلظتی مناسب پیدا کند.

حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و به ظرف سرو مورد نظر انتقال دهید.

خورش را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود. خورش ماست سرد سرو می شود.

خورش ماست را با زرشک و خلال پسته و مغز گردو تزیین کنید.

خورش ماست,خورشت ماست, طرز تهیه خورش ماست,طرز تهیه خورشت ماست

طرز تهیه خورش ماست با گوشت گوسفند.غذای اصفهانی

امتیاز 4.33 ( 15 رای )