شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه 7 تیر 1396

خواص بی نظیر کدو حلوایی و روش پخت کدو حلوایی ویژه شب یلدا

خواص بی نظیر کدو حلوایی و روش پخت کدو حلوایی

در این مطلب از سایت انسان شاد خواص کدو حلوایی را برای شما دوستان عزیز آورده ایم

آموزش آشپزی و معرفی خواص مواد غذایی در سایت انسان شاد

کدو حلوایی,کدو تنبل ,خواص کدو حلوایی,خواص کدو تنبل,روش پخت کدو حلوایی

 

کدو ها به دو دسته کدوهای تابستانی و زمستانی تقسیم می‌شوند.

نوع تابستانی آن، همان “کدو سبز” است که پوست صاف و نرمی ‌دارد و از آن خورش تهیه می‌کنند .

و در  هنگام کاهش وزن و کاهش قند خون، به عضو ثابت برنامه غذایی ما تبدیل می‌شود.

اما منظور از نوع زمستانی، “کدو تنبل” یا “کدو حلوایی” است.

به نظر می‌رسد به دلیل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل داده‌اند

و به دلیل تهیه دسرهای شیرین با آن در فصل زمستان، به کدو حلوایی معروف است.

گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است.

قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی

عبارتند از: میوه، پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار می دهند.

کدو تنبل‌ های کشور ما دو نوع‌اند: نوع اول کاملاً گرد هستند و

نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکل‌شان نامتقارن است.

کدو نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد به طوری که بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.

علاوه بر این، کدو حلوایی نوع دوم، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، مفید است.

ویتامین C کدو حلوایی نیز در مقایسه با سایر کدوها بیشتر است،

البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتی سرخ کردن، دیگر اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند،

مگر اینکه آن را در ظرفی در بسته بخارپز کنید که در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد.

به غیر از استفاده‌های خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛

مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده می‌شود.

روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته می‌شود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد.

مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کرده‌اند و

حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است.

روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب می‌شود.

این اسیدهای چرب ضروری، در بافت‌های بدن هم کاربرد دارند.

به غیر از درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است)، استفاده‌های دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان می‌شود؛

مثل درمان افسردگی، درمان سنگ‌ کلیه ، برطرف کردن انگل‌ها و عفونت‌های گوارشی.

اگرچه این درمان‌ها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشده‌اند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.

کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد.

وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه می‌کند .

کدو حلوایی,کدو تنبل ,خواص کدو حلوایی,خواص کدو تنبل,روش پخت کدو حلوایی

خواص کدو حلوایی

:◊: یرقان (زردی) را برطرف می کند:◊:

:◊: انواع کدو، ادرار آور و تب بر است:◊:

:◊: کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند:◊:

:◊: اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و صورت را براق و زیبا می نماید:◊:

:◊: خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است:◊:

:◊: کدو برای درمان قولنج مفید است:◊:

:◊: خوردن کدو مغز را تقویت می کند:◊:

:◊: روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است:◊:

:◊: مرهم کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است:◊:

:◊: مغز تخم کدو برای درمان سل، تب های حاره، تشنگی و زخم روده مفید است:◊:

:◊: مصرف کدو حلوئی برای گروه های خونی O,A سودمند

و برای گروه خونی B مضر و برای گروه خونی AB بلامانع می باشد:◊:

کدو حلوایی,کدو تنبل ,خواص کدو حلوایی,خواص کدو تنبل,روش پخت کدو حلوایی

روش پخت کدو حلوایی

کدو را خیلی خوب بشورید و با چاقو آن را از وسط نصف کنید .

در هر نیمه کدو مقداری تخم قرار دارد تخم های داخل نیمه های کدو را کاملا خارج کنید.

سپس کدو را به به اندازه دلخواه برش می دهیم.

:◊: توجه داشته باشید که کدو حلوایی را به اندازه های خیلی بزرگ برش ندهید:◊:

قابلمه مناسبی را بر می داریم و برش های کدو حلوایی را در درون قابلمه قرار می دهیم.

سپس شکر را در یک لیوان آب حل می کنیم و مخلوط شکر و آب را در درون قابلمه و بر روی کدو ها می ریزیم.

برای پخت کدو مقدار آب آن را زیاد نکنید زیرا درون بافت کدو مقداری آب وجود دارد که در هنگام پختن آبی که در درون بافتش وجود دارد را خارج می کند.

قابلمه را بر روی گاز  قرار می دهیم تا کدو به خوبی پخته شود

:◊: کدو نباید بسیار زیاد له شود و بعد از پختن کدو پوست کدو با کمک قاشق به راحتی از آن جدا می شود:◊:

  می توانیم کدو را با همان میزان آب و شکر در ظرف مناسبی بریزیم

و در درون مایکروویو به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهیم.

کدو حلوایی,کدو تنبل ,خواص کدو حلوایی,خواص کدو تنبل,روش پخت کدو حلوایی

خواص بی نظیر کدو حلوایی و روش پخت کدو حلوایی

امتیاز 4.21 ( 24 رای )