کیش خوب همانند فوتبال خوب است، حرف نمی زند ، عمل می کند.

خواص باور نکردی چغندر و بهترین روش درست کردن لبو

خواص باور نکردی چغندر و بهترین روش درست کردن لبو

خواص چغندر,چغندر,لبو,روش پخت چغندر

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما دوستان خواص چغندر را آماده کرده ایم.

آموزش آشپزی و سفره آرایی در سایت انسان شاد

خواص مواد غذایی در سایت انسان شاد

لبو همان چغندر پخته‌ است. در زبان آشور و بابل چغندر را لپتو می‌خوانده‌اند بعید نیست که اصل لبوی فارسی همین باشد.

چغندر دو نوع است؛ یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره یا قرمز (لبو) و

نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن است.

داری خواص مفید ضد سرطان، ضدالتهاب، آنتی اکسیدان، تقویت دستگاه ایمنی، افزایش قدرت جذب اکسیژن در سلول‌ها، تحدید جوانی، سم زدا است.

معمولاً این گیاه به روش آبپز یا بخارپز یا مخلوط در غذا ( انواع سوپ و آش ) پخته می شود.

رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است

که خاصیت ضدسرطانى دارد و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى‌‌کند.

در هر 100 گرم از آن، 380 میلى‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى‌‌کند. 

مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.

برگ گیاه به عنوان سبزی خام خورده می‌شود و پخته شده این گیاه غذایی لذیذ و مقوی برای کودکان و خانم‌های ضعیف است.

قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.

افراد می‌توانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 ‌درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.

 برای آن‌که پوست چغندر پخته به آسانی کنده شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود.

چغندر دارای پروتئین،چربی،ویتامین‌های A، B١، B٢، B٣ و C – مواد ازته – مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.

خواص چغندر,چغندر,لبو,روش پخت چغندر

نکته:

مضر معده است و اسراف در خوردن آن قی آور و موجب سوزاندن خون است و دل پیچه ایجاد می‌کند.

مصلح آن عدس پخته، خردل و آبغوره است.

خواص غذایی چغندر

:◊:طبیعت چغندر گرم و‌ تر است:◊:

:◊:مصرف چغندر بیماری جذام را از بین می‌برد:◊:

:◊: چغندر، عقل را زیاد می‌کند:◊:

:◊:شیره چغندر یکی از بهترین شیره‌های سبزی است که به ساختن گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می‌بخشد:◊:

  از این رو مصرف چغندر به خانم‌ها بسیار توصیه می‌شود.

:◊:فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است:◊:

:◊:چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند:◊:

:◊:لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد:◊:

:◊:لبو پاک کننده عالی است و می‌تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد:◊:

:◊:چغندر ملین، نرم‌کننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد:◊:

:◊:درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است:◊:

:◊:چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می‌شود:◊:

:◊:مدر، اشتها آور و آرام بخش است، کار عضلات را تقویت می‌کند، خون را بند می‌آورد، معده را تقویت می‌کند، اسهال خونی را متوقف می‌سازد:◊:

:◊:آب چغندرخام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار کنید از سفید شدن موها جلوگیری می‌کند:◊:

خواص چغندر,چغندر,لبو,روش پخت چغندر

طرز پخت لبو

چغندر قرمز:◊:  5 عدد

 آب :◊:  5 لیوان

شکر یا نبات :◊: 3 قاشق غذاخوری

چغندرها را خوب بشویید ، 5 لیوان آب و چغندرها را داخل قابلمه بریزید

سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در آن را ببندید

و به مدت 2 تا 3 ساعت بگذارید لبوها بپزند و نرم شوند

:◊: باید پس از پخت 2 لیوان آب ته قابلمه باقی مانده باشد :◊:

پس از پخت لبو ها را از قابلمه خارج کنید و پوست بکنید و حلقه ای خرد کنید .

شکر یا نبات را به آب لبو اضافه کنید

سپس لبوهای حلقه شده را داخل قابلمه برگردانید و 1 ساعت دیگر با حرارت ملایم لبوها را بپزید

سپس لبوها را از قابلمه خارج کنید و

شیره ای که ته قابلمه باقی مانده است را روی لبوها بریزید و داغ سرو کنید.

:◊: بهتر است چغندرها را کوچک و سفت انتخاب کنید تا لبوی خوشمزه تری داشته باشید:◊:

در صورتی که چغندر بزرگ است به مقدار آب بیشتر و زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد:◊:

:◊: برای قرمز ماندن رنگ لبو و جلوگیری از سیاه شدن لبو دو سر ضخیم چغندر را با چاقو جدا نکنید:◊:

خواص چغندر,چغندر,لبو,روش پخت چغندر

خواص باور نکردی لبو و بهترین روش درست کردن لبو

امتیاز 4.22 ( 23 رای )