نیکوترین عادت تفکر است و حکمت زاده تفکر.

آموزش و طرز تهیه سس کچاپ بسیار خوشمزه مخصوص سمبوسه در منزل

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما طرز تهیه سس کچاپ را آماده کرده ایم

آموزش آشپزی و انواع سس و سالاد  در سایت انسان شاد

سس کچاپ,کچاپ,طرز تهیه سس کچاپ

 

سس کچاپ و یا سس قرمز نوعی سس است که معمولاً از گوجه فرنگی رسیده تهیه می‌شود.

طرز تهیه سس کچاپ بسیار ساده است و طعم آن نیز فوق‌العاده خوشمزه و حتی می‌توان گفت بهتر از سس کچاپ صنعتی است.

به علاوه از مواد نگه‌دارنده و رنگ خوراکی و … نیز خبری نیست و می‌توانید این سس را با خیال راحت در منزل مصرف نمایید.

مواد اصلی تشکیل دهنده سس کچاپ امروزی، گوجه فرنگی، سرکه، شکر، نمک، فلفل شیرین، میخک و دارچین می‌باشد.

البته گاهی از پیاز، کرفس و ادویه‌های دیگر هم در تهیه سس کچاپ استفاده می‌کنند.

سس کچاپ را همیشه از گوجه فرنگی درست نمی‌کنند.

در ابتدا سس کچاپ به نوعی سس اطلاق می‌شد که از قارچ یا ماهی که آن را داخل آب نمک گذاشته و با ادویه جات مزه دار نموده بودند تهیه می‌شد.

برخی از موادی که برای تهیه این سس در قدیم به آن اضافه می‌کردند عبارت بودند از: ماهی کولی، صدف، خرچنگ، گردو، لوبیا قرمز، خیار، لیمو و انگور.

نام این سس اولین بار در قرن ۱۷ به فرهنگ لغت کشور انگلستان وارد شد.

از آن زمان بود که در بسیاری از متون ادبی و دیگر کتاب‌ها نام این سس به میان آمد.

البته گفته می‌شود که نام این سس را از یکی از گویش‌های چین برگرفته‌اند.

اگر چه چینی بودن نام این سس مورد بحث قرار گرفته‌است:

− در فرهنگ چین، منظور از واژهٔ کچاپ، بادمجان یا شکل کوتاه شده‌ای برای واژه گوجه فرنگی است؛

درحالی که منظور از کچاپ، سسی است که از عصاره گوجه فرنگی تهیه می‌شود.

−و نیز به کچاپ، ماهی آزاد و یا در کل، ماهی گفته می‌شود. بنابراین منظور از کچاپ. سس ماهی است.

سس کچاپ,کچاپ,طرز تهیه سس کچاپ

مواد لازم برای تهیه سس کچاپ

گوجه فرنگی رسیده :◊: 2 کیلوگرم

پیاز :◊: 1 عدد

سیر :◊: 2 حبه

روغن زیتون :◊: 2 قاشق غذا خوری

سرکه سفید :◊: 1 لیوان

شکر قهوه‌ای :◊: یک لیوان

:◊: می توانید یک لیوان شکر قهوه ای را با یک لیوان شکر سفید و یک و نیم قاشق غذاخوری عسل جایگزین کنید :◊:

فلفل شیرین :◊: یک قاشق مرباخوری

پودر آویشن :◊: به میزان لازم

چوب دارچین :◊: 1 عدد

نمک و فلفل سیاه :◊: به میزان لازم

سس کچاپ,کچاپ,طرز تهیه سس کچاپ

طرز تهیه سس کچاپ

پیاز ها را خیلی ریز خرد کنید.

داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با حرارت کم به مدت 5-10 دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود.

:◊: پیاز  نباید سرخ شود فقط باید کمی نرم شود :◊:

سیر را رنده کنید و آن را نیز داخل تابه ریخته و چند دقیقه تفت دهید.

گوجه فرنگی را بشورید و پوست کنید و پس از در آوردن قسمت های داخل، خرد کنید.

آن ها را به پیاز ها اضافه کنید تا نرم شود.

سپس مواد را در مخلوط کن بریزید و به صورت پوره در بیاورید.

پوره را به ظرف برگردانید و به مدت حدود یک ساعت روی حرارت بالا قرار دهید

تا پوره غلیظ شود و به نصف مقدار اولیه کاهش پیدا کند.

:◊: حرارت را کمی زیاد کنید تا سس به جوش بیاید :◊:

شکر و نمک و فلفل سیاه و  فلفل شیرین و چوب دارچین و آویشن را به مواد اضافه کنید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید.

حرارت را کم کنید و بگذارید سس نیم ساعت روی حرارت باشد.

در این مدت سرکه و روغن زیتون را هم اضافه کنید.

:◊: در این فاصله مدام مواد را هم بزنید.به خصوص در دقایق آخر که احتمال ته‌گرفتن و سوختن سس بیشتر است :◊:

برای استریل کردن شیشه سس، آن را در آب جوش قرار دهید تا داغ شود

سپس سس را طوری بریزید که شیشه کاملا پر نشود و بین لبه شیشه و در جا باشد.

سپس در آن را ببندید و به مدت ۱۰ دقیقه در آبی که به آرامی در حالت جوش است قرار دهید.

پس از خنک شدن به آرامی در شیشه را فشار دهید.

در صورتی که فرورفتگی در وسط آن ایجاد شد یعنی که درست وکیوم شده است در غیر این صورت شیشه را در یخچال قرار داده و فوری مصرف کنید.

شیشه های خوب وکیوم شده را به مدت یک هفته در جای تاریک و خنک نگه دارید تا خوب جا بیفتد.

این سس به مدت یک سال در مکان تاریک و خنک قابل نگهداری است. اما به محض باز شدن آن در یخچال قرار دهید.

سس کچاپ,کچاپ,طرز تهیه سس کچاپ

طرز تهیه سس کچاپ در منزل

امتیاز 4.40 ( 20 رای )