هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.

طرز تهیه دلمه برگ مو خیلی خوشمزه .غذای ترکی

طرز تهیه دلمه برگ مو

 

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان همراه طرز تهیه دلمه برگ مو را فراهم کرده ایم

آموزش آشپزی و سفره آرایی در سایت انسان شاد

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه,دلمه برگ مو,سبزی دلمه,پیچیدن دلمه,روش درست کردن دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از انواع دلمه است و به عنوان یکی از غذاهای سنتی ترکی شناخته می‌شود.

دلمه برگ مو بیشتر در فصل تابستان تهیه می‌شود.

برای تهیه این غذا برگ مو (انگور)، لپه، برنج، و برای سبزیجات معطر از گشنیز، مرزه، شوید و تره استفاده می‌شود.

ادویه های مورد استفاده دارچین، پودر گل محمدی ، پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز و نمک و زردچوبه می باشد.

دلمه برگ مو از غذاهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی هست و با برگ مو تازه طعم بی نظیری میگیرد.

دلمه را می‌توان با برگ انگور ، فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد.

ولی متداول ترین نوع دلمه استفاده از برگ مو است.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

برنج :◊: 2 پیمانه

گوشت چرخ شده :◊: 200 گرم

لپه :◊: یک پیمانه

پیاز :◊: 1 عدد

سبزی مخصوص دلمه :◊: 200 گرم

:◊: سبزی دلمه شامل این سبزی ها می باشد :گشنیز. نعنا.مرزه.ترخون.پیازچه.شوید.جعفری :◊:

:◊: از همه ی سبزیجات به یک نسبت ولی مقدار گشنیز کمی باید بیشتر باشد :◊:

:◊: اگر سبزی تازه در دسترس نبود از سبزی خشک هم می توانید استفاده کنید :◊:

برگ مو :◊: به مقدار لازم

نمک و فلفل و زرد چوبه :◊: به میزان لازم

مواد لازم برای چاشنی دلمه

آب :◊: یک پیمانه

سرکه :◊: نصف پیمانه

شکر :◊: یک قاشق غذا خوری

نمک :◊: کمی

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه,دلمه برگ مو,سبزی دلمه,پیچیدن دلمه,روش درست کردن دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

برنج را نیم ساعت درون آب و کمی نمک خیس کنید.

پس از این مدت زمان برنج را با چند لیوان آب و کمی نمک بپزید و

همانند برنج آبکش آماده و آبکشی کنید.

:◊: وقتی دانه برنج را میان انگشتان دست میفشارید باید دورش نرم و مغزش کمی خام باشد :◊:

لپه را هم با مقدرای آب بپزید تا نیم پز شود.

سبزی ها را خوب بشورید و هنگامی که آب سبزی ها رفت و خشک شدند آن ها را ساطوری و خیلی ریز خرد کنید.

پیاز را نگینی خرد می کنیم و در مقداری روغن به همراه زردچوبه تفت می دهیم.

وقتی پیاز ها نرم شدند و رنگشان طلایی شد گوشت را اضافه می کنیم

و روی حرارت ملایم تفت می دهیم.

سپس برنج و لپه که پخته شده اند را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.

سبزی های ساطوری و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید.

بعد از این که کمی تفت دادید حرارت تابه را خاموش کنید.

برگ مو ها را بشورید و در صافی بگذارید تا آب آن برود.

:◊: اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه :◊:

برگ مو را به پشت کف دست تان قرار دهید.

:◊: مواد داخل قسمت پشت برگ ریخته می شود :◊:

:◊: اگر برگ مو  پارگی داشت، ۲ تا برگ رو داخل همدیگر قرار بدید :◊:

درون هر برگ مو را یک قاشق یا بیشتر از مخلوط مواد بریزید و

آرام آن را شبیه بقچه بپیچید تا مواد درون برگ مخفی شوند.

تمام دلمه ها را به همین صورت آماده کنید.

:◊: برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی :◊:

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه,دلمه برگ مو,سبزی دلمه,پیچیدن دلمه,روش درست کردن دلمه برگ مو

کف قابلمه ای مناسب را کمی چرب کنید و

چند عدد برگ مو را کف قابلمه پهن کنید تا به عنوان ته دیگ باشد.

دلمه ها را درون قابلمه به آرامی قرار دهید.

حالا نوبت ریختن چاشنی روی دلمه هاست.

آب و سرکه و شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.

:◊: اندازه مواد چاشنی بستگی به ذائقه شما دارد و می تواند ترش تر یا شیرین تر باشد :◊:

:◊: ولی مقدار سرکه همیشه باید نصف مقدار آب باشد :◊:

:◊: چاشنی خیلی کم هست، در حدی که انتهای قابلمه رو پر کنه و در واقع دلمه ها باید با بخار چاشنی پخته بشوند :◊:

حرارت را زیاد کنید و وقتی آب شروع به تبخیر کرد

حرارت را ملایم کنید تا دلمه ها با حرارت ملایم پخته و نرم شوند.

طرز تهیه دلمه برگ مو,دلمه,دلمه برگ مو,سبزی دلمه,پیچیدن دلمه,روش درست کردن دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

امتیاز 4.64 ( 14 رای )