شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.

طرز تهیه رب انار ترش و خوشمزه در منزل با 2 روش. سوغات ساوه.

طرز تهیه رب انار ترش و خوشمزه در منزل با روشی آسان

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما طرز تهیه رب انار را آماده کرده ایم

آموزش آشپزی در سایت انسان شاد

طرز تهیه رب انار,رب انار,روش تهیه رب انار,رب,انار

 

رب انار که به عنوان چاشنی غذا و افزودنی استفاده می‌شود، از جوشاندن و غلیظ کردن آب انار به دست می‌آید.

این رب در تهیه غذاهایی مانند فسنجان، اکبر جوجه و شامی‌کباب لرستانی کاربرد دارد.

برای تهیه رب انار اگر دانه‌های انار تحت فشار بیش از حد قرار گیرند، آب انار تلخ می‌شود.

در روش سنتی تولید رب انار در ایران، پس از آب‌گیری انار، آب آن را در ظرف‌های مسی ریخته و ساعت‌ها می‌جوشاندند تا به غلظت عسل برسد.

امروزه رب انار به روش صنعتی نیز تهیه می‌شود و مدت زمان گرمادادن آب انار در این روش کمتر از روش سنتی است.

رب انار از سوغاتی های شهر ساوه محسوب می‌شود.

طرز تهیه رب انار,رب انار,روش تهیه رب انار,رب,انار

مواد لازم برای تهیه رب انار

انار :◊: 8 کیلوگرم

آب :◊: 3 لیوان

نمک :◊: 1 قاشق غذاخوری

:◊:در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر 8کیلوگرم انار، 1کیلوگرم رب انار حاصل می شود :◊:

طرز تهیه رب انار,رب انار,روش تهیه رب انار,رب,انار

طرز تهیه رب انار.روش اول

  پوست انار ها را بگیرید و آنها را دانه دانه کنید.

:◊: سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد :◊:

در قابلمه بزرگی، دانه های انار را همراه با آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را زیاد تا آب به جوش بیاید.

سپس شعله را کم کنید و

هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود.

:◊:در حین جوشیدن،با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه فشار دهید تا آب از دانه انار خارج شود :◊:

:◊: باید در حین پختن رب انارمان آن را هم بزنیم تا ته نگیرد :◊:

بعد از پخته شدن دانه ها,سبدی را درب قابلمه مناسب قرار دهید و

دانه های انار چوشیده شده را داخل آن سبد بریزید.

آنها را با گوشکوب له کنید تا تمامی گوشت دانه ها گرفته شود و فقط تفاله های آن باقی بماند .

آب انار گرفته شده را روی دانه های انار می ریزیم تا مابقی گوشت دانه وارد ظرف زیر سبد شوند.

بعد قابلمه زیر سبد که حاوی گوشت و آب انار است را روی حرارت قرار می دهیم تا جوشیده و سفت شود.

:◊:باید مرتب هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می شود :◊:

:◊: رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد بنابراین

بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد وگرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود

در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا از فاسد شدن و کپک زدگی رب را جلوگیری کند :◊: 

رب انار شما آماده است.

:◊: غلظت رب انار بسیار مهم است چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می گذارید

سفت تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می رود،

وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می شود

خیلی دیر در آب حل می شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی باشد :◊:

:◊: هر چه رب غلیظ تر شود دیرتر خراب و فاسد می شود و رنگ آن نیز تیره تر می گردد :◊:

:◊: بهترین رنگ رب انار قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب

به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته است و

یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده اند :◊:

:◊: رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید :◊:

طرز تهیه رب انار,رب انار,روش تهیه رب انار,رب,انار

روش دوم برای تهیه رب انار

انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید.

این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و

در ضمن زمان کمتری صرف می شود.

مستقیما آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود.

غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.

طرز تهیه رب انار,رب انار,روش تهیه رب انار,رب,انار

طرز تهیه رب انار ترش و خوشمزه در منزل با روشی آسان

امتیاز 4.00 ( 14 رای )