تمام محبتت را به پای دوستت بریز نه تمام اعتمادت را. (حضرت علی علیه‌السلام)
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه 22 آذر 1396

طرز تهیه یتیمچه بادمجان غذای سنتی بدون گوشت و نکات خوشمزه تر شدن غذا

طرز تهیه یتیمچه بادمجان غذای سنتی بدون گوشت و نکات خوشمزه تر شدن غذا

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه یتیمچه را آموزش می دهیم.

آموزش آشپزی  و انواغ غذا با بادمجان در  سایت انسان شاد

طرز تهیه یتیمچه , یتیمچه , یتیم چه , روش تهیه یتیمچه , yatimcheh

یتیمچه یا یتیمک غذایی است که از بادمجان ، گوجه و پیاز و سیب زمینی درست می‌شود.

علت اینکه به این غذا یتیمچه می‌گویند این است که گوشت ندارد!

یتیمچه یکی از غذاهای ارزان قیمت، سیرکننده و خوشمزه است که خوردن آن در تابستان و به خصوص برای افطار توصیه می شود.

البته بهتر است آن را برای بچه های تازه به غذا افتاده و یا 2 تا 3 سال سرو نکنید زیرا بادمجان و گوجه فرنگی این غذا عامل ایجاد حساسیت هستند.

:◊: یتیمچه یکی از غذاهایی است که در هر شهری به روشی خاص تهیه می شود :◊:

  :◊: در نوع شیرازی، در یتیمچه به جای بادمجان، کدوسبز می ریزند و آذری ها آن را با لوبیا و عدس می پزند :◊:

  :◊: و در برخی از دستورهای پخت یتیمچه، سیب زمینی نیز یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده این غذاست :◊:

البته کنار این غذا سبزی خوردن و نان سنگک هم توصیه می شود.

در واقع یتیمچه یک غذای پرفیبر است بنابراین کسانی که باید کالری محدودی دریافت کنند، می توانند آن را در برنامه غذایی هفتگی شان بگنجانند.

طرز تهیه یتیمچه , یتیمچه , یتیم چه , روش تهیه یتیمچه , yatimcheh

مواد لازم برای تهیه یتیمچه

بادمجان قلمی  :♥: 1 کیلو گرم 

سیب زمینی   :♥: 1 عدد

پیاز  :♥: 1 عدد

گوجه فرنگی خرد شده :♥: 1 عدد

رب گوجه فرنگی  :♥: 1 قاشق غذا خوری

سیر  :♥: 1 حبه

کره  :♥:  100 گرم

زعفران  :♥: به مقدار لازم

نمک و فلفل  :♥: به میزان لازم

طرز تهیه یتیمچه , یتیمچه , یتیم چه , روش تهیه یتیمچه , yatimcheh

به جای بادمجان می‌توان از کدو نیز استفاده کرد

طرز تهیه یتیمچه

به نقل از انسان شاد طرز تهیه یتیمچه به این صورت است که ابتدا باید

بادمجان ها را پوست بکنید, آن ها را به صورت مکعب هایی به اندازه 2 سانتی متر برش می دهیم

و نیم ساعت در آب و نمک می خوابانیم تا تلخیشان گرفته شود.

پیاز را ریز خرد میکنیم و سیر را هم ساطوری می کنیم و

در قابلمه ای همراه با کره تفت می دهیم.

بادمجان ها را بعد از آبکش کردن به پیاز اضافه می کنیم.

پس از این که بادمجان ها کمی نرم شد,

گوجه فرنگی ها را بدون پوست به صورت مکعبی خرد می کنیم و  به مخلوط پیاز اضافه می کنیم تا آب بیندازند.

سپس رب را در قابلمه می ریزیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ رب باز شود.

نمک و فلفل و زعفران دم کشیده شده را با کمی آب به قابلمه اضافه می کنیم

درب قابلمه را می گذاریم تا مواد چند جوش بزند.

سیب زمینی ها را بعد از پوست کندن, به صورت نگینی خرد می کنیم و در ظرفی جداگانه سرخ می کنیم.

بعد از سرخ شدن آن ها را به بادمجان ها اضافه میکنیم واجازه می دهیم مواد 10 دقیقه دیگر با هم پخته شوند.

:◊: می توانید سیب زمینی ها را از اول در قابلمه بریزید و سرخ نکنید :◊:

زیر قابلمه را خاموش کنید و غذا را سرو کنید.

طرز تهیه یتیمچه , یتیمچه , یتیم چه , روش تهیه یتیمچه , yatimcheh

نکاتی در مورد بادمجان :

:◊: از آنجا که جزو اصلی این غذا بادمجان است، تلخ بودن آن باعث خواهد شد غذا به کل بدطعم شود و کسی نتواند آن را بخورد

:◊: بنابراین قبل از ریختن بادمجان ها در غذا، به ظاهرشان دقت کنید که کاملاً مشکی براق باشند و لکه ای سبز روی آن ها دیده نشود :◊:

:◊: وقتی بادمجان ها را برش می زنید، نباید پر دانه باشند زیرا چنین بادمجان هایی به احتمال زیاد تلخ خواهند بود :◊:

:◊: برای اطمینان بیشتر از تلخ نبودن، تکه ای از بادمجان خام را که هنوز در غذایتان نریخته اید، بجوید. در صورت تلخ نبودن می توانید با خیال راحت آن را در غذا بریزید:◊:

:◊: آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و

اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند :◊:

طرز تهیه یتیمچه , یتیمچه , یتیم چه , روش تهیه یتیمچه , yatimcheh

طرز تهیه یتیمچه بادمجان غذای سنتی بدون گوشت و نکات خوشمزه تر شدن غذا

امتیاز 4.31 ( 55 رای )